Kippenactie in Ingelmunster wordt een info-actie

Er mogen geen gratis kippen meer worden gegeven of met korting worden verhandeld in Ingelmunster.©FODI FODI
Er mogen geen gratis kippen meer worden gegeven of met korting worden verhandeld in Ingelmunster.©FODI FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens de gemeenteraad in Ingelmunster zei schepen Jean-Pierre Deven dat er door de gewijzigde wetgeving op dierenwelzijn geen dieren – ook geen kippen – meer gratis of met korting mogen worden verhandeld

“De kippenactie, die voorzien is in het subsidiereglement, mag dus niet meer doorgaan. Sinds 2012 konden gezinnen om de drie jaar via de gemeente Ingelmunster gesubsidieerde kippen aankopen aan 2 stuks voor 7 euro of 3 voor 10 euro. We bemerkten al dat de opkomst ieder jaar verminderde”, zegt schepen Jean-Pierre Deven.

“Er zijn dus steeds minder gezinnen die door de kippenactie starten met kippen houden als afvalverwerkers. Bij de lokale kippenkweker bedraagt de kostprijs voor particulieren voor een gewone legkip 8 à 10 euro. Dat zal weinig gezinnen beletten om zelf kippen aan te schaffen indien ze dat willen. De gemeente zal door het stopzetten van de kippenactie zich nu vooral focussen op het verlenen van informatie aan de inwoners over afval en voedselresten beperken.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten