Jonas Bel neemt bevoegdheden van schepen Celine Mouton in Veurne over

Joans Bel. © MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Jonas Bel (29) wordt de nieuwe schepen voor Veurne Plus nadat Celine Mouton begin juli haar politieke afscheid aankondigde. Hij neemt alle bevoegdheden van Mouton over. Michèle Note wordt de nieuwe fractieleider voor Veurne Plus.

Uittredend schepen Celine Mouton kondigde begin juli haar politiek afscheid aan. Het lege zitje van Celine Mouton in het Veurnse schepencollege gaat naar Jonas Bel, die al haar bevoegdheden, met name Cultuur, Toerisme, Jeugd en Onderwijs zal overnemen. Met zijn 29 lentes wordt hij de benjamin van het college. Jonas werd voor het eerst verkozen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en zetelt sinds 2013 in de Veurnse gemeenteraad. Hij zal zijn schepenambt verder combineren met zijn job als advocaat. Jonas volgde school in het Koninklijk Atheneum Veurne en is Master in de Rechten aan Universiteit Gent. In de gemeenteraad wordt Celine Mouton opgevolgd door Annick Benteyn.

Lijn doortrekken

Nieuwe schepen Jonas Bel reageert: “Veurne ademt cultuur en toerisme en ik wens graag die positieve lijn door te trekken. Ook met de nieuwe Stedelijke Academie voor Podiumkunsten en de te bouwen jeugdsite staan er mooie dossiers op de agenda.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier