Jan Depla vervangt Lies Matton als raadslid N-VA

Jan Depla en Lies Matton.© JCR
Jan Depla en Lies Matton.© JCR
Redactie KW

In Staden legde Jan Depla de eed af als gemeenteraadslid voor oppositiepartij N-VA. Hij vervangt Lies Matton die een stap opzij zet om professionele redenen.

Lies Matton, de enige vertegenwoordiger van N-VA in de raad, besliste om ontslag te nemen. “Lies is al professioneel actief in een kinderdagverblijf”, legt lokaal N-VA-voorzitter Wim Crabbe uit.

“Ze zet een stap opzij omdat ze zich engageert om mee te werken in een tweede kinderdagverblijf. Die uitdaging kan ze niet meer combineren met haar mandaat. Lies blijft wel actief binnen ons lokale N-VA-bestuur.”

Verenigingsleven

Het vrijgekomen zitje werd ingenomen door Oostnieuwkerkenaar Jan Depla (51). Jan is vader van drie kinderen en werkt als treinbegeleider. Voordien was hij gedurende 20 jaar zelfstandig beveiligingsadviseur. Het kersverse raadslid is ook al jarenlang secretaris van feestcomité De Westkant en is ook al enige tijd vrijwilliger in Kerckstede, een instituut dat volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt.

Daarnaast is hij actief lid bij wandelclub Sportkring Oostnieuwkerke. “Ik wil er als gemeenteraadslid voor zorgen dat het verenigingsleven voldoende aandacht en ondersteuning krijgt”, vertelt Jan, “Verder interesseer ik me in het bijzonder ook voor de Stadense mobiliteit, gaande van zwaar verkeer over goede en veilige fietspaden tot vlotte busverbindingen tussen de deelgemeenten.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.