Micro-incident: vraag om massage zorgt voor gênant moment in gemeenteraad

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Voorzitter Jan Stoens (Open VLD) van de gemeenteraad in Kortemark nam het woord bij het begin van de raadzitting om orde op zaken te stellen, aangezien de vorige raad zeer chaotisch verliep. Hij zette enkele punten uit het reglement nog eens duidelijk in de verf. En toch was er weer een vreemd voorval…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een raadslid mag per onderwerp slechts twee keer het woord nemen, behalve als de voorzitter daar anders over beslist. Er werd ook gevraagd om bij de les te blijven en niet van het onderwerp af te wijken, anders zou de microfoon gedempt worden.

Vraag om massage

Maar tijdens het stemmen van één van de eerste punten bleek nog maar eens hoe belangrijk het is dat ieder raadslid ook zelf altijd op zijn of haar hoede moet zijn om de eigen microfoon op stil te zetten. Voorzitter Stoens wist niet goed wat hij hoorde toen in een moment van stilte plots een aantal keer de vriendelijke, doch dwingende vraag kwam voor een massage.

Of het nu om een vraag of een aanbod ging en aan wie dit gericht was, duidelijk was dat daar best mee gewacht werd tot na de zitting. Na een goed uur kende de rustige raadzitting een happy end en kon één van de 23 raadsleden eindelijk én al vroeg op de avond van z’n welverdiende massage genieten. (JD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.