Hendrik Verkest erkent tot ereburgemeester van Wingene

Huidig burgemeester van Wingene Lieven Huys en oud-burgemeester Hendrik Verkest.© (Foto GF)
Huidig burgemeester van Wingene Lieven Huys en oud-burgemeester Hendrik Verkest.© (Foto GF)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Oud-burgemeester van Wingene en huidig voorzitter van de gemeenteraad, Hendrik Verkest (CD&V), werd in de gemeenteraad van afgelopen maand erkent tot ereburgemeester. “Ik wil de gemeenteraadsleden bedanken voor deze mooie erkenning.”

De Vlaamse regering kent de titel van ereburgemeester toe aan oud-burgemeester Hendrik Verkest (CD&V). De Wingense gemeenteraad diende hiervoor begin dit jaar een aanvraag in. “Met deze titel willen we onze waardering uiten voor alles wat hij de afgelopen dertig jaar voor onze gemeente heeft gedaan”, benadrukt huidig burgemeester Lieven Huys. De kersvers ereburgemeester is erg tevreden met de titel: “Ik wil de gemeenteraadsleden bedanken voor deze mooie erkenning.”

Zijn portretfoto wordt symbolisch toegevoegd aan de portrettenreeks van alle oud-burgemeesters van Wingene in de raadzaal van het gemeentehuis. Daarvoor zal eind augustus tijdens de eerste fysieke gemeenteraad een fotomomentje voor worden gehouden. “Ik verlang al naar dat moment om samen met de gemeenteraadsleden en burgemeester het glas te heffen”, glimlacht Hendrik Verkest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.