Hannes Vanderstraeten (voorzitter Groen Izegem) vervangt tijdelijk Balder Clarys in de gemeenteraad

Hannes Vanderstraeten (links) en Balder Clarys op de Melkmarkt voor een in Izegem iconische boom.© GF
Hannes Vanderstraeten (links) en Balder Clarys op de Melkmarkt voor een in Izegem iconische boom.© GF
Wouter Vander Stricht

Groen-fractieleider Balder Clarys laat zich door ziekte zes maanden vervangen in de gemeenteraad. Het is voorzitter Hannes Vanderstraeten die zijn taak tijdelijk overneemt.

Op de gemeenteraad van 5 juli legt Hannes Vanderstraeten (33) de eed af als gemeenteraadslid voor Groen. Hij vervangt tijdelijk Balder Clarys, die zich een half jaar laat vervangen. “Ik heb klierkoorts”, zegt Balder. “Niet in een heel erge vorm, maar wel in die mate dat ik het op doktersadvies rustig aan moet doen. Ik voelde ook al even dat ik mijn werk als gemeenteraadslid niet kon doen zoals ik het wou. Dat ik mij kan laten vervangen door iemand waar ik het volste vertrouwen in heb, is een hele geruststelling. Onze rol in de oppositie zullen we niet minder spelen.”

Proeven van het werk

De Groen-fractie kiest er voor om iemand nieuws de kans te geven. Ook ervaringsdeskundigen Filip Lombaert en Simon Vanderschaeve konden de vervanging op zich nemen, maar de Groen-fractie kiest ervoor om iemand nieuw te sturen. “Op die manier kan ik ook eens proeven van het werk als gemeenteraadslid”, zegt Hannes. “Ik volg als voorzitter van Groen Izegem sowieso het politieke gebeuren in onze stad van nabij. Vooral de grote projecten Baertshof en de evenementenhal volg ik nauw op, maar ook voor de armoedeproblematiek en voor een groene gezonde stad heb ik grote interesse.”

Hannes Vanderstraeten groeide op in Wervik, hij volgde de liefde en woont sinds 2014 in Izegem. Het is getrouwd met Stephanie Rosseel, ze hebben drie kinderen. Hannes studeerde voor burgerlijk ingenieur bouwkunde en werkt als stabiliteitsingenieur. Hij is naast voorzitter van Groen nu ook (tijdelijk) gemeenteraadslid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.