Hamdi volgt Ivan op als gemeenteraadslid in Tielt

Hamdi Latifi volgt Ivan Van Cauwenberghe op in de gemeenteraad.© (gf)
Hamdi Latifi volgt Ivan Van Cauwenberghe op in de gemeenteraad.© (gf)
Redactie KW

In de gemeenteraad van 1 april komt er een wissel binnen de fractie N-VA/Open VLD+. Ivan Van Cauwenberghe beëindigt zijn mandaat als gemeenteraadslid, Hamdi Latifi uit Tielt komt als eerste opvolger in zijn plaats.

“Het Davidsfonds staat voor uitdagende tijden. Ik ben toegetreden tot het nationaal bestuur en de raad van bestuur van deze grote culturele vereniging, samen met de collega’s uit de andere provincies het project gedurende vijf jaar mee te helpen begeleiden”, aldus Ivan Van Cauwenberghe. Zijn mandaat is niet verenigbaar met zijn politiek mandaat en om die reden neemt hij dan ook ontslag als politicus. “Ik wens allen die werken aan de verdere uitbouw van de stad en haar deelgemeenten veel moed en succes toe. Ook hier zijn de uitdagingen nog groot om de afspraken met kiezer gerealiseerd te zien tegen het einde van de legislatuur.”

Droom

Ivan Van Cauwenberghe wordt opgevolgd door Hamdi Latifi. “Het is voor mij een eer om het mandaat van Ivan over te nemen”, aldus Hamdi. “Het is altijd een droom geweest om mijn verantwoordelijkheid te kunnen opnemen in de gemeenteraad. Ik wil vooral een luisterend oor zijn voor de Tieltenaren en ervoor zorgen dat oplossingen voor de noden van Tielt zeker gerealiseerd worden, maar niet ten koste van alles.”

Hamdi heeft veel ervaring in het verenigingsleven en in de stedelijke jeugdraad en nu als bedrijfsleider. Hij weet als geen ander dat veel initiatieven gerealiseerd kunnen worden, maar niet aan eender welk bedrag. “Langs deze weg bedank ik Ivan voor zijn inzet”, besluit Hamdi.

“We vinden het jammer dat Ivan deze keuze moet maken, maar respecteren die” zeggen voorzitters Hans Lema (NVA) en Guido Weustenraed (Open VLD). “Binnen het kartel is deze overgang heel vlot en constructief verlopen, we wensen zowel Ivan als Hamdi bijzonder veel succes in hun nieuwe uitdaging.” (red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.