Gunther Simoens volgt Philip Vanhaesebrouck op als schepen in Dentergem

Gunther Simoens (l.) heeft donderdag 1 april officieel de fakkel overgenomen van Philip Vanhaesebrouck.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Gunther Simoens (l.) heeft donderdag 1 april officieel de fakkel overgenomen van Philip Vanhaesebrouck.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Philip Vanhaesebrouck (65) stond op donderdag 1 april officieel zijn mandaat af aan Gunther Simoens (48), fractiegenoot bij Eendracht. Simoens legde in de gemeenteraad de eed af. “Gunther zal troeven van de gemeente nog beter kenbaar maken.”

Bij de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 luidde Eendracht de verjonging van de partij in en zo komt het dat na Gunther Simoens eind dit jaar ook Charlotte Vandemoortele in het schepencollege komt. Ze vervangen respectievelijk Philip Vanhaesebrouck en Rita Delmotte.

Simoens erft sport, toerisme en ondernemen van zijn voorganger en Wakkense dorpsgenoot, maar financiën gaat (voorlopig) naar burgemeester Koenraad Degroote, die op zijn beurt cultuur afstaat aan de nieuwe schepen, die er ook ICT en communicatie bijkrijgt. “Onder schepen Yves Lambrecht werkte ik al mee aan ons nieuwe logo en de voorbereiding van onze nieuwe website die daar een logisch gevolg van is. Daar komt ook een e-loket voor digitale dienstverlening bij”, zegt de Wakkenaar.

Logo meer uitstralen

In het dagelijks leven levert hij communicatie-oplossingen voor noodsituaties aan ministeries en bedrijven. In die expertise wil hij het gemeentebestuur laten meedelen. “We realiseren veel mooie zaken voor onze burgers, maar dat ‘denderend wonen’ uit ons logo moeten we nog meer uitdragen.”

“Met Gunther zullen we op dat vlak de nodige stappen zetten”, zegt Philip. “Ik genoot nooit een of andere opleiding digitale communicatie. Ik streefde er altijd naar om onze sporthallen en terreinen op punt te krijgen en sportbeleving te creëren en Gunther zal bestaande en nieuwe initiatieven breder kenbaar maken.”

Digitale nieuwsbrief

Zo wordt het infoblad aangevuld met een digitale nieuwsbrief en gaat de regio Dentergem niet meer naast de toeristische troeven van de gemeente kunnen kijken. “In april lanceren we een bloesemwandeling in samenwerking met drie lokale fruitkwekers”, zegt schepen Gunther Simoens nog.

Schepen Vanhaesebrouck geeft mee dat ook het dossier van een kinderboerderij op het domein Baliekouter op zijn opvolger ligt te wachten. Nog voor de zomer is er de aanleg van twee padelterreinen aan de sporthal van Markegem. “We delen elkaars visie over de toekomst van cultuurcentrum Hondius waarvan we vinden dat álle pistes – renovatie met eventueel aanbouw én nieuwbouw – moeten worden onderzocht.” (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier