Groen Middelkerke gaat op 14 april niet naar de gemeenteraadszitting

Gemeenteraadslid Robin De Lille.© LC
Gemeenteraadslid Robin De Lille.© LC
Paul Bruneel

Op 14 april is er gemeenteraad in Middelkerke. Maar dat zal zonder Robin De Lille (Groen). De Lille vindt het niet kunnen dat de gemeenteraad fysiek zal plaatsvinden, terwijl ons land midden in een derde lockdown zit.

“Scholen gaan dicht, cultuurvoorstellingen kunnen niet plaatsvinden en winkels sluiten, maar een gemeenteraad met publiek kan wel fysiek doorgaan. Ik heb al tijdens de eerste en tweede lockdown gevraagd om de gemeenteraad digitaal te laten plaatsvinden, maar kreeg geen gehoor”, stelt Robin De Lille.

“Ik krijg het als leerkracht niet uitgelegd aan mijn leerlingen dat zij niet naar school kunnen en hun vrienden enkel in openlucht in groepjes van vier mogen zien, maar dat wij tijdens de gemeenteraadszitting wel gezellig mogen samenkomen.”

“Als leerkracht krijg ik dit niet uitgelegd aan mijn leerlingen”

Hij haalt aan dat in heel wat andere gemeenten en steden, waaronder Oostende, Nieuwpoort en Gistel, de gemeenteraden digitaal worden georganiseerd. “Niet enkel gemeenteraden, maar ook gemeentelijke raadscommissies vinden fysiek plaats. Het merendeel van de raadsleden draagt overigens geen mondmasker en publiek is welkom. Dit geeft een verkeerd signaal aan de bevolking. Dit heeft niets met angst te maken, wel met het goede voorbeeld tonen. Als we van onze inwoners verwachten dat ze zich aan de maatregelen houden, dan is dit het minste wat we kunnen doen. De Belgische ziekenhuizen liggen vol met coronapatiënten. Uit respect voor onze zorgverleners en voor iedereen die zo snel mogelijk terug naar de normale tijden wil, zou een digitale gemeenteraad de enige logische beslissing zijn”, besluit Robin De Lille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier