Gezamenlijke oppositie dient klacht in bij de gouverneur

NV-A-fractieleider Veerle Demeulenaere.© gf
NV-A-fractieleider Veerle Demeulenaere.© gf
Redactie KW

De drie oppositiepartijen PRO-N-VA en Groep a dienen bij de gouverneur samen een klacht in tegen het schepencollege van Moorslede. Op de gemeenteraad vorige maand werd de bevoegdheidsoverdracht van de gemeentelijke aanvullende reglementen op het wegverkeer meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

Er was geen enkele informatie terug te vinden in het dossier. “Bovendien was de uitleg van de burgemeester zeer verwarrend”, aldus de voltallige oppositie in een persbericht. “De burgemeester bouwde een argumentatie op die niets te zien had met het dossier, diende zich hierbij meermaals te corrigeren en sprak duidelijk met onvoldoende kennis van zaken. Een gemeenteraad verdient meer respect.”

Tijdens die digitale gemeenteraad stelden fractieleiders Veerle Demeulenaere (N-VA) en Ward Gillis (PRO) voor om het agendapunt te verdagen. Wat echter werd verworpen. “Waardoor het tot een stemming kwam zonder dat ook maar één raadslid wist waarover er werd gestemd”, aldus de oppositie. “Omdat dergelijke bevoegdheidsoverdracht belangrijke consequenties kan inhouden voor de bevolking dienen we klacht in.”

De gouverneur kan de beslissing van de gemeenteraad evenwel schorsen zodat het punt opnieuw moet besproken worden. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.