Gepland speelplein op Eekhoutswijk in Wielsbeke blijft voor beroering zorgen

Filip Dinneweth. © gf
Redactie KW

Enkele weken geleden maakten sommige inwoners van de Eekhoutswijk in Wielsbeke bekend dat er een plan op tafel ligt voor een speelplein. Oppositiepartij Vlaams Belang schaarde zich op de gemeenteraad van 8 juli achter de tegenstanders. “Het speelplein zou er 20 jaar te laat komen”, meent Filip Dinneweth (Vlaams Belang).

De rondvraag op de gemeenteraad begon met de inlevering van een petitie. Burger Chris Callens diende een petitie met 30 handtekeningen in tegen de bouw van een speelplein in de Eekhoutswijk. Dat zou er komen door een stuurgroep die zich achter het project schaarde met steun van de gemeente en Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse Hart.

Briefje in de bus

Filip Dinneweth van Vlaams Belang woonde zelf nog in de wijk en steunt de tegenstanders. “Twintig jaar geleden was de wijk nog in volle opbouw met veel gezinnen met jongere kinderen. We hielden elk jaar een kerstfeest en een paaseierenraap, maar een speelplein of een zone 30-bord was toen te veel gevraagd. Nu komt er blijkbaar een speelplein. Enkel een briefje in de brievenbus maakte dat bekend. Ik heb trouwens de indruk dat de stuurgroep oranje is van kleur. Ik vind het jammer dat het bestuur de wijk hier ruzie laat krijgen”, stelt hij richting de CD&V-meerderheid.

Onze wens is dat er geen speelplein komt, of dat het er komt op een plaats waar er wel nog kleine kinderen zijn

De petitie en Vlaams Belang geven aan dat er overlast zou kunnen zijn voor de ouder wordende gezinnen, van wie de kinderen al uit het huis zijn. “Onze wens is dat er geen speelplein komt, of dat het er komt op een plaats waar er wel nog kleine kinderen zijn”, zegt Filip Dinneweth.

Afwachten

Bij een gebrek aan een antwoord vanuit het gemeentebestuur nam gemeenteraadvoorzitter Frédéric Depypere (CD&V) het woord. “De stuurgroep is geenszins oranje en wil het speelplein op eigen initiatief zetten zonder de wijk te polariseren. Laat het stof nu eerst neervallen en geen verdere stappen ondernemen tot alle standpunten en elementen duidelijk zijn. Daarna kan de gemeente een standpunt innemen”, besloot hij de discussie. (NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.