Gemeentehuis Vleteren wordt verkocht via Covast

De gemeenteraad van Vleteren besliste woensdagavond om de verkoopprocedure voor het voormalige gemeentehuis te wijzigen. © RVL
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De gemeenteraad van Vleteren besliste woensdagavond om de verkoopprocedure voor het voormalige gemeentehuis te wijzigen.

“In zitting van de raad van 29 september beslisten we om de openbare verkoop van het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat zelf te voeren”, zei burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “Maar na alles nog eens goed overwogen te hebben, vergelijking met vroegere verkopen (procedures, verkoopprijzen en dergelijke), en ook rekening houdend met de aard van het pand (potentieel en gebreken), stellen we nu alsnog voor de verkoopprocedure via Covast te voeren”, aldus nog de burgemeester.

Geen kosten

Bij een verkoop via Covast kan elk immokantoor in België proberen het pand te verkopen. Covast begeleidt ook de hele procedure, en er zijn geen kosten aan verbonden voor de gemeente. De instelprijs werd bepaald op 275.000 euro. “In een recent verleden hadden we goede ervaringen met Covast. Zij konden de pastorie van Oostvleteren duurder verkopen dan wij vooropgesteld hadden”, zei burgemeester Mourisse.

De eerstkomende gemeenteraad is gepland op woensdag 24 november om 19.30 uur.

Op maandag 1 november om 16.45 uur heeft ‘Reveil’ plaats op de parkbegraafplaats in Oostvleteren. Er wordt muziek gespeeld en er worden teksten voorgelezen.

Op zondag 5 december van 11 tot 14 uur is er een opendeur met zoektocht voorzien in het nieuwe gemeentehuis De Sceure in Oostvleteren. “Hopelijk gooit corona geen roet in het eten”, zei burgemeester Stephan Mourisse.

(AHP-Foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.