https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeentebestuur Zonnebeke wil doorgaand vrachtverkeer in dorpskernen beperken

Op een kalm moment passeren er toch heel wat voertuigen en niet van de minste door de Wervikstraat en de dorpskern in Beselare.© Zenon Bekaert
Op een kalm moment passeren er toch heel wat voertuigen en niet van de minste door de Wervikstraat en de dorpskern in Beselare.© Zenon Bekaert
Redactie KW

Al de agendapunten op de gemeenteraad van maandag 8 maart in Zonnebeke waren gericht op verkeersveiligheid. De oppositie zorgde voor enkele pittige bijkomende punten

Er waren lovende woorden van de oppositie voor schepen van Mobiliteit Koen Meersseman voor zijn uitwerking van de nota over doorgaand verkeer.

“Om de verkeersdrukte op wegen te meten, maakt de gemeente gebruik van GPS-data en telramen die door burgers geplaatst worden. De metingen brachten aan het licht dat doorgaand vrachtverkeer via de afrit Beselare de tolwegen ontwijkt.”

“Een van de drukste in de regio”

“Zo is de dorpskern van Beselare een van de drukste in de regio”, aldus schepen Koen Meersseman (#Team8980).

In de opgestelde nota van schepen Meersseman worden aanbevelingen gedaan om het doorgaand vrachtverkeer te verminderen in de dorpskernen van Beselare, Passendale en Zonnebeke. Er wordt voorgesteld om deze nota over te maken aan de Vlaamse Minister voor Mobiliteit, het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vervoersregioraad Westhoek.

Verder werd beslist eenrichtingsverkeer in te voeren in de Molenaarelststraat en de Nieuwstraat

Kosten voor advocaten

De oppositiepartij N-VA verweet de meerderheid reeds 50.000 euro te hebben uitgegeven aan kosten voor advocaten. Ongeveer 70% van het bedrag werd volgens N-VA betaald voor zaken die de burger pesten, een ander deel om eigen fouten te proberen recht te trekken en ook een deel om oppositieraadsleden te proberen het zwijgen op te leggen.

Burgemeester Sioen antwoordde dat er in de voorgaande jaren nog veel meer werd uitgegeven. Er werd een maandelijkse rapportage gevraagd maar dat werd door de meerderheid weggestemd.

Bijkomende punten over compensatie voor families die de urnes op sokkel niet konden gebruiken op de begraafplaats, en om een advocaat aan te stellen voor de juiste RUP Beselare-Zuid, werden verworpen. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.