Gemeentebestuur zoekt uitbater en ontwikkelaar voor nieuw padel- en tenniscomplex

Schepen voor Sport Henk Dierendonck ziet de nieuwe sportzone ook als een toeristische troef. © (Foto LC)
Paul Bruneel

Het gemeentebestuur van Middelkerke gaat op zoek naar een uitbater en ontwikkelaar voor een padel- en tenniscomplex op de terreinen van de huidige manege en de oude tennisgebouwen aan de Duinenweg. “Dat geeft de sport in onze gemeente een toekomst”, aldus schepen voor Sport Henk Dierendonck.

Op maandag 30 augustus moeten de kandidaten voor de uitbating en ontwikkeling van een padel- en tenniscomplex op de terreinen van de huidige manege en de oude tennisgebouwen aan de Duinhun hun voorstel indienen. Het is de bedoeling dat de concessie van start gaat op 1 januari 2022. De terreinen worden ondertussen door de gemeente bouwklaar gemaakt.

We willen hier een unieke sportzone creëren

“De oude tennissite ligt er nu verlaten bij”, zegt schepen voor Sport Henk Dierendonck (Lijst Dedecker). “We willen aan de toekomstige concessiehouder op deze terreinen de ruimte geven om de vereiste indoorpadelterreinen, kleedkamers en een cafetaria te bouwen en uit te baten. Dat zal niet enkel een toekomst betekenen voor padel en tennis in onze gemeente, maar tevens een extra dimensie aan de nieuwe sportsite aan de Krokodiel geven. We willen op de zone ook ruimte voorzien voor outdoorterreinen voor padel en tennis, maar ook voor innovatieve sportinfrastructuur gericht op jongeren en families.” Uiteraard speelt de concessieprijs een rol, maar het gemeentebestuur wil vooral rekening houden met de toekomstplannen en de aanpak van de kandidaat-concessionaris. “We willen een duurzame uitbating op lange termijn, zo kan de kandidaat-uitbater opteren voor een nieuwbouw of voor een verregaande renovatie van het bestaande tenniscomplex. Dit valt allemaal te bespreken”, aldus Henk Dierendonck.

Veelzijdige sportsite

Eind september wordt de aankoop van de huidige manege afgerond en kan voort worden gewerkt aan de realisatie van een veelzijdige sportsite. “Het gaat over een forse investering, maar we bieden op die manier een meerwaarde aan zowel de inwoners van onze gemeente als aan de vakantiegangers. Met de nabijheid van het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal die nog in opbouw zijn, de mountainbikeroute en de padel- en tennisterreinen willen we hier een unieke sportzone creëren, die meteen ook enig is aan de hele kust”, besluit de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten