Geert Verhegge legt eed af als nieuwe schepen van Cultuur en Sport

© HV
© HV
Redactie KW

Nadat hij de woorden ‘Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen’ had uitgesproken kreeg raadslid Geert Verhegge in de Zedelgemse gemeenteraad opnieuw de schepensjerp. De oppositiepartijen polsten naar de ware reden van het ontslag van schepen Verhaeghe. Het schepencollege wees de kritiek van de hand.

Waarom de Zedelgemse eerste schepen Dirk Verhaeghe met 2.338 voorkeursstemmen zijn ambt liet staan , blijft onduidelijk. Voor de nieuwe schepen de eed aflegde, lieten de Vlaams Belang- en N-VA-fracties hun onvrede blijken.

Persoonlijke redenen

“Het ontslag heeft duidelijk gemaakt met het feit dat het rommelt binnen de coalitie. Tot een vrije keuze kan je gedwongen worden. Jammer dat er niet méér open kaart gespeeld wordt. De Zedelgemnaars verdienen beter wat transparant bestuur betreft”, sprak raadslid Dominiek Sneppe. De N-VA blijft verontwaardigd deze kwestie enkel in de pers te moeten vaststellen.

Burgemeester Annick Vermeulen wilde kwijt dat haar eerste schepen om persoonlijke redenen opstapt en dat je pas kan weten wat het ambt inhoudt, als je er in de werkelijkheid instaat.

Collegialiteit

Schepen Naessens vond dat niet in de raad het proces moeten worden gemaakt. “Voor ons is het een raden”, sloot schepen Haesaert er zich bij aan. Schepen Dehaemers beweerde dan weer dat “dit college qua samenwerking één van de beste is die er ooit is geweest. Het is ook door de manier waarop hij behandeld werd door de oppositie in de gemeenteraad en andere mensen”, draaide hij de rollen om.

“Waar ik collegialiteit verwacht had en samenwerking, kreeg ik vaak rivaliteit (…) Ik wil mijn waarden niet opgeven om te overleven in de politiek”, schreef de ontslagnemende schepen Dirk Verhaeghe in een open brief . Wilde de vertrekkende schepen tegen zijn geweten in niet mee omstreden dossiers goedkeuren? Kon hij wensen en verzuchtingen van inwoners niet in inspraak en beleid vertaald zien?

Adviesraden

Eddy De Wispelaere (N-VA) noemde de nieuwe schepen van Sport en Cultuur Geert Verhegge iemand met ervaring die als schepen van Jeugd samenwerkte met de adviesraden. “Wij zullen hem dezelfde vragen stellen, zoals: wat is de inhoud van die 250.000 euro coronasubsidies die de gemeente kreeg toegekend? En wanneer komt het masterplan van de Groene Meersen er?

Schepen Verhegge van de CD&V-Nieuw-meerderheid was in meer dan één regeerperiode al zowel schepen van Financiën als schepen van Jeugd. Martine Vanhollebeke neemt zijn zitje als raadslid in, waarna alle fracties schepen Verhegge een goede en gezegende samenwerking in dit schepencollege toewensten. (HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.