Financiering nieuw zwembad vraagt aanpassing in budget meerjarenplanning

Schepen Patricia Waerniers.© AVH
Schepen Patricia Waerniers.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Op de gemeenteraad van 28 januari werd opnieuw fel gedebatteerd over het nieuwe zwembad. Oppositieraadslid Jef Vansteenhuyse (N-VA) polste naar de definitieve financiering. Schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) gaf mee dat het financieel bestek in maart op de gemeenteraad uit de doeken zal gedaan worden.

N-VA-raadslid Vansteenhuyse merkte op dat er in een recente collegezitting werd beslist om verschuivingen van de budgetten door te voeren in de meerjarenplanning. “Maar hoe zal de financiering van het nieuwe zwembad gebeuren? Met welke middelen wordt alles betaald?”, klonk het.

Schepen Waerniers antwoordde dat er in maart een financieel plaatje wordt gepresenteerd. “In de volgende aanpassing op het meerjarenplan zal dat budget vrijgemaakt worden. Helaas kan dat nog niet op de gemeenteraad van maart, want de definitieve versie van de jaarrekening zal dan nog niet klaar zijn. Van zodra die jaarrekening is goedgekeurd, werken we aan de aanpassing in de meerjarenplanning.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten