Er komen zes sociale huurflats op gronden van vroeger gemeentedepot in Koekelare

Woonmaatschappij IJzer & Zee plant de bouw van zes sociale huurappartementen op een deel van de site van het vroegere gemeentedepot aan de Belhuttebaan. © Gino Coghe
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De Koekelaarse gemeenteraad besliste unaniem om een deel van de gronden van het vroegere gemeentedepot aan de Belhuttebaan te verkopen aan Woonmaatschappij IJzer en Zee. Die gaat er zes sociale huurappartementen bouwen.

“Het gemeentedepot en de technische dienst verhuisden recent naar een nieuw onderkomen in de KMO-zone, net naast het nieuwe recyclagepark”, weet burgemeester Patrick Lansens (Vooruit).

“Enkele jaren geleden werd een ruimtelijk uitvoeringsplan gemaakt om de vroegere site van de technische dienst langs de Belhuttebaan de bestemming van ‘woonzone’ te kunnen geven. De terreinen liggen immers niet alleen langs de Belhuttebaan, maar palen ook aan de woonwijk Nieuwenhove.

120.000 euro voor aankoop van de grond

Het grootste deel van de site, goed voor circa 3.000 m², zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar om er een woonproject te realiseren. Een kleiner deel van 699 m² willen we verkopen aan Woonmaatschappij IJzer & Zee. Zij plannen er de bouw van zes sociale huurappartementen. IJzer & Zee telt voor de aankoop van de grond 120.000 euro neer.”

De volledige gemeenteraad gaf zijn fiat voor de verkoop van de grond aan IJzer & Zee. De resterende 3.000 m² zal openbaar verkocht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier