Digitale gemeenteraad in Izegem opgeschort na problemen met geluid

De digitale gemeenteraad op maandag 15 maart werd wegens technische problemen opgeschort.© Valentijn Dumoulein
De digitale gemeenteraad op maandag 15 maart werd wegens technische problemen opgeschort.© Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De digitale gemeenteraadszitting in Izegem is maandagavond 15 maart na drie kwartier stilgelegd door technische problemen. Gemeenteraadsvoorzitter Dries Dehaudt was nog te horen, maar de andere leden van de gemeenteraad die thuis zaten, waren bij het publiek – dat via Microsoft Teams kon volgen – niet te horen.

Op de koop toe vonden de technische problemen net plaats tijdens een actualiteitsdebat over de magere agenda van de gemeenteraad en de te beperkte inspraak van de oppositie. Zo stonden er dit keer zes punten op de agenda en voegde de oppositie er nog eens 19 aan toe.

Verplaatst naar latere datum

De firma Televic, die instaat voor het technische aspect van de digitale gemeenteraad, probeerde het euvel nog op te lossen, maar slaagde daar niet tijdig in. Daarop besliste het stadsbestuur om de gemeenteraad te schorsen en naar een latere datum te verplaatsen.

“Op 8 februari waren er al heel wat technische mankementen en maandagavond was er nog meer chaos”, aldus Kurt Grymonprez (STiP). “Jammer voor een bestuur dat zo hoog oploopt met het radicaal digitaal beleid. Nogmaals een teken dat de meerderheid weinig geeft om de gemeenteraad, zoals het eerste agendapunt al omschreef. Ook jammer voor de raadsleden die enkele dagen bezig waren met de voorbereiding voor vanavond.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.