De gemeenteraad van de verschuivingen: nieuwe burgemeester, schepen én voorzitter

De aangekondigde verschuivingen binnen de Wingense gemeenteraad zijn een feit. Maandagavond vond immers de eerste gemeenteraad plaats met burgemeester Lieven Huys (CD&V) aan het roer en Jens Danneels (CD&V) mocht de eed afleggen als kersvers schepen.

Jens Danneels legt de eed af in handen van kersvers burgemeester Lieven Huys.© KDV
Jens Danneels legt de eed af in handen van kersvers burgemeester Lieven Huys.© KDV

Het werd een best wel ceremoniële gemeenteraad maandagavond, met speeches van afscheidnemend burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) en kersvers burgemeester Lieven Huys (CD&V). Maar ook de fractieleiders van de drie in Wingene actieve politieke partijen CD&V, Burgerbelangen en N-VA mochten een woordje doen naar aanleiding van de burgemeesterswissel.

Hendrik Verkest werd ook officieel aangesteld als voorzitter van de gemeenteraad , een rol die hij jarenlang combineerde mijn zijn taak van burgemeester. Lieven Huys nam de voorbije twee jaar deze honneurs waar, maar nu hij burgemeester is, neemt Verkest zijn vertrouwde moderatorsrol met plezier opnieuw op.

Fysieke vergadering

Lieven Huys beklemtoonde in zijn speech nog dat hij burgemeester is van heel Wingene en niet alleen van Zwevezele waar hij ‘toevallig’ woont, een niet te onderschatten statement in een gemeente waar de fusie van Zwevezele en Wingene van 1977 nog steeds niet vergeten lijkt.

De gemeenteraad vond voor het eerst sinds maanden opnieuw fysiek plaats, voor de gelegenheid wel in zaal De Verrekijker zodat zowel de raadsleden maar ook het publiek op veilige afstand van elkaar konden plaatsnemen. Gezien de coronamaatregelen kon er maar een beperkt publiek aanwezig zijn.

Toch mochten de raadsleden na de eedaflegging van kersvers schepen Jens Danneels voorzichtig aan een glaasje bubbels nippen. Het werd dus een bescheiden bestuurswissel in bijzondere tijden. Maar het moge duidelijk zijn dat de koers van het CD&V-schip zal aangehouden blijven de komende jaren. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.