Conceptnota gemeentelijk beleidsplan ruimte kan niet helemaal overtuigen

Hans Mommerency van oppositiepartij CD&V vindt dat de conceptnota te weinig gericht is op zekerheid en rechtszekerheid. © archieffoto JCR
Redactie KW

De Stadense gemeenteraad keurde de conceptnota van het gemeentelijk beleidsplan ruimte goed. CD&V onthield zich bij de stemming.

Het gemeentelijk beleidsplan moet een toekomstvisie op het gebied van ruimte uitwerken richting 2040. Het plan is volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) een update van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan dat uit 1999 dateert.

Rode draad

“Met het plan willen we een antwoord bieden op verschillende zaken die op ons afkomen en dit op het vlak van klimaat, mobiliteit, maar ook op het vlak van ruimte en bouwen en optimalisatie van de beperkte ruimte”, weet de burgemeester.

“We willen in het plan vooral een rode draad zien op het vlak van levenskwaliteit, duurzaamheid en een optimale invulling van onze dorpskernen. Na het goedkeuren van de conceptnota starten we een participatieproject op via diverse inspraakavonden. Er kan ook online geparticipeerd worden.”

“Vage bewoordingen”

Na het participatietraject wordt werk gemaakt van een definitieve versie van het gemeentelijk beleidsplan ruimte. CD&V onthield zich bij de stemming. Hans Mommerency (CD&V) omschreef de conceptnota als ‘mooi werk, maar niet volledig afgerond met heel wat onduidelijke begrippen en vage bewoordingen’.

“We onthouden ons omdat de conceptnota te veel ruimte laat voor interpretatie en te weinig gericht is op de zekerheid en de rechtszekerheid die we willen bestendigen in een ruimtelijk beleidsplan”, stelt het oppositieraadslid. “Een goeie conceptnota maak je met zuivere en niet-interpreteerbare begrippen.”

Open VLD, N-VA en WESTAON keurden de conceptnota goed. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.