CD&V’er Koenraad De Ceuninck nieuwe burgemeester van Maldegem

Redactie KW

Koenraad De Ceuninck heeft donderdag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van het Oost-Vlaamse Maldegem. De CD&V’er neemt met de steun van N-VA en Groen de sjerp over van Bart Van Hulle (Open VLD).

Achttien raadsleden gingen unaniem akkoord met zijn aanstelling. Al hadden op dat ogenblik leden van Open VLD en De Merlaan de gemeenteraadszitting verlaten.

Moeilijke samenwerking

In de Oost-Vlaamse gemeente was een motie van wantrouwen ingediend tegen burgemeester Bart Van Hulle. N-VA stapte uit de meerderheid en sprak van een moeilijke samenwerking met de Open VLD-burgemeester die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen nog 2.646 voorkeurstemmen had gehaald.

De motie maakte een einde aan het bestuur van Open VKD, N-VA en De Merlaan. Die eerste partij uitte donderdagavond haar ongenoegen over de houding van N-VA, die de machtswissel in gang gestoken zou hebben.

De Wever en Lachaert

Lokaal Open VLD-voorzitter Wim Swyngedouw spreekt van een “goed voorbereide actie” en verwijt de lokale N-VA-leden woordbreuk.

De verwijdering van de liberalen uit het bestuur maakt volgens Swyngedouw deel uit van een rekening die N-VA-voorzitter Bart De Wever nog wou vereffenen met Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.

Nieuw beleid

Vrijdagnamiddag stelde de nieuwe burgemeester zijn nieuwe bestuursploeg voor en lichtte hij ook al een tipje van de sluier omtrent het nieuwe beleid. “De rest van de bestuursperiode gaan we niet aan revanche politiek doen. Wij kiezen voor een beleid waarvan alle leefkernen beter worden.”

Aan de fontein voor het gemeentehuis stelde burgemeester Koenraad De Ceuninck zijn bestuursploeg voor. Het zijn zittend de schepenen Valerie Taeldeman, Peter Van Hecke, burgemeester De Ceuninck en Marten De Jaeger, voorzitter van de gemeenteraad en staande de schepenen Nicole Maenhout, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn en Danny Vannevel.
Aan de fontein voor het gemeentehuis stelde burgemeester Koenraad De Ceuninck zijn bestuursploeg voor. Het zijn zittend de schepenen Valerie Taeldeman, Peter Van Hecke, burgemeester De Ceuninck en Marten De Jaeger, voorzitter van de gemeenteraad en staande de schepenen Nicole Maenhout, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn en Danny Vannevel. © LV

“Wij gaan de beslissingen die de voorbije drie jaar werden genomen toetsen aan onze beleidsvisie. Wat daarin past zullen we blijven gebruiken.”

“Vast staat dat een paar luxe projecten die in voorbereiding waren niet worden verdergezet. Wij zullen ook de samenwerking met de adviesraden herstellen en maatregelen nemen om het gegroeide wantrouwen en ongenoegen bij het personeel weg te nemen.”

“Alles zal duidelijker worden als wij met ons beleidsplan naar buiten komen.”, gaf burgemeester De Ceuninck in zijn eerste persconferentie mee.

(Belga/LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier