CD&V vraagt participatiestappenplan voor Roeselarestraat Oostnieuwkerke

De heraanleg van de Roeselarestraat zou er pas rond 2024 komen.© JCR
De heraanleg van de Roeselarestraat zou er pas rond 2024 komen.© JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Oppositieraadslid Hans Mommerency (CD&V) vroeg donderdagavond tijdens de gemeenteraad in Staden om een participatiestappenplan op te maken rond de aanpak van de Roeselarestraat in Oostnieuwkerke. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) vindt het daar nog te vroeg voor maar beloofde om tijdig met de communicatie en inspraak naar bewoners toe te starten. Hij beloofde het participatieproject later ook ter discussie aan de raad voor te leggen.

“De Roeselarestraat is een moeilijke straat met verschillende thematieken zoals doorgaand zwaar verkeer, de parkeerproblematiek en de fietsveiligheid”, vertelt Hans Mommerency (CD&V).

“Dat alles moet grondig bekeken worden. Daarom is een grondige benadering nodig. Ik denk daarbij aan een burgerpanel waarin deskundigheid van technici kan samengebracht worden met de ervaringen van mensen die in de straat wonen. Dat kan leiden tot een concreet plan dat afgetoetst kan worden bij de bewoners van de straat.”

Burgerpanel of klankbordgroep

“Daarom vraag ik om een participatiestappenplan te ontwikkelen en dat mogelijk met een andere aanpak via een burgerpanel of een klankbordgroep om tot een gedragen en functioneel voorstel te komen. Daarom vraag ik of het mogelijk is om tegen een volgende gemeenteraad inzicht te krijgen in een mogelijk participatietraject voor de straat.”

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) zei dat het daarvoor evenwel nog te vroeg is. “We gaan nu eerst al onze energie stoppen in het overhalen van andere overheden en partners zoals rioolnetbeheerder Infrax om hen te overtuigen van het belang om met dit project van start te gaan.”

“Eens dat het geval is zal de aanpak van de weg – met onder andere de heraanleg van de riolering – voor rond 2024 zijn. Ik beloof u dat we zeer tijdig zullen starten met de communicatie en de inspraak voor de bewoners. Dat kan eventueel ook via een burgerpanel. Ik beloof dat we, eens we wat verder in de tijd zijn, het participatieproject zeker in de raad kunnen bespreken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.