CD&V kant zich tegen verbouwingen Administratief Centrum

De meerderheid wil een aantal verbouwingen doorvoeren aan het Administratief Centrum/Diensten Centrum. © (Foto JCR)
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De Open Vld-meerderheid wil een aantal aanpassingen doorvoeren aan het Stadense Administratief Centrum/Diensten Centrum (AC/DC). Die verbouwingen zouden 165.000 euro kosten. De CD&V-oppositie kan zich hier niet in vinden.

“Dit is toch wel een voorstel waar we perplex van staan”, stelt CD&V-fractieleider Ludwig Willaert. “Een gebouw dat amper 3 jaar oud is, gaan jullie al voor 165.000 euro verbouwen. Wat moet er nu al gewijzigd worden aan het administratieve gedeelte? Wat is er fout? Jullie willen de grote zaal van het dienstencentrum verbouwen zodat die verhuurd zou kunnen worden, terwijl er nu al meerdere voorzieningen in de deelgemeente Staden zijn die kunnen verhuurd worden aan verenigingen. In gemeenschapscentrum Het SWOK zijn er 2 vergaderzalen en is er de foyer en de grote zaal. Verder is er ook het voormalige stationsgebouw, zaal Blommenhof en het voormalige gemeentehuis.”

“De verbouwing in het administratieve gedeelte komt er omdat de financieel directeur in alle rust in een aparte ruimte dicht bij haar dienst zou kunnen werken”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) uit. “De financiële dienst verhuist naar de ruimte waar de personeelsdienst huisde. De personeelsdienst maakt de omgekeerde beweging. De financieel directeur kan op die manier in alle rust in een aparte ruimte in de onmiddellijke nabijheid van haar collega’s van de financiële dienst werken. Tussen de personeelsdienst en de financiële dienst komt er ook een vergaderzaaltje. Wat het dienstencentrum betreft vonden we het jammer dat zo’n mooie accommodatie niet kan ingezet worden voor verenigingen na de uren waarop het dienstencentrum gebruikt wordt. Er wordt een aparte ingang gecreëerd zodat de werking van het administratief centrum ook ’s avonds als er bijvoorbeeld gemeenteraad is, niet verstoord wordt. Verder wordt er ook extra terrasruimte aangelegd wat zeker voor een meerwaarde zorgt. Overigens moeten de huidige voorzieningen die door verenigingen gehuurd kunnen worden lang vooraf geboekt worden wat bewijst dat er nog ruimte is voor extra huur accomodatie.”

CD&V stemde uiteindelijk tegen de aanpassingen aan het AC/DC.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.