CD&V gaat niet akkoord met nieuw RUP voor recreatiezone De Waalmeers in Zulte

Schepen Olivier Peirs: “We willen van de Waalmeers een volwaardige site maken.”© MVW
Schepen Olivier Peirs: “We willen van de Waalmeers een volwaardige site maken.”© MVW
Redactie KW

De voorlopige aanneming van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP 39) omtrent de recreatiezone De Waalmeers, gelegen in de Waalstraat in Zulte, kreeg op de digitale gemeenteraad een ‘onthouding’ van de CD&V-fractie. Het plan, toegelicht door schepen Olivier Peirs (GVZ), werd door de meerderheid van Open Zulte- N-VA en GVZ goedgekeurd.

Op de site De Waalmeers vinden enkele jeugdbewegingen en ook al de voetbalploegen van Jong Zulte onderdak. Jong Zulte, dat vrijwillig degradeert van eerste naar vierde provinciale, speelt daar vanaf volgend seizoen al de wedstrijden. Het verblijf in de Kastanjelaan is dus verleden tijd. Tegenwoordig zijn er heel wat werken bezig, onder andere voor de nieuwe infrastructuur voor de voetbalclub.

Voluit kiezen voor openluchtrecreatie

“We gaan voluit voor openluchtrecreatie en kunnen ons niet langer vasthouden aan het vroegere RUP, dat dateert van 2008”, zegt schepen Olivier Peirs (GVZ). “We willen van de Waalmeers een volwaardige site maken. Daarom kiezen we voor een nieuw RUP wat ons wel in de kosten brengt.”

“Ik vind dat een ‘vaag’ RUP”, oordeelde Sally Cozijns (CD&V).

CD&V onthoudt zich

“Er bestaat geen beperking rond de maximale bebouwing”, ging Henk Heyerick (CD&V) verder. “Niemand kan bevestigen dat er niet tien meter of hoger zal gebouwd worden. Met dergelijke voorstelling van een nieuw RUP gaan wij niet akkoord. Vandaar onze onthouding.”

Steven Van Troys (Open Zulte) juichte anderzijds het nieuwe RUP toe en onderlijnde ook het door Gecoro gegeven gunstig advies. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.