Cafetaria zwembad in Roeselare blijft nog even dicht

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De cafetaria van zwembad Sportoase in Roeselare blijft nog even dicht. Voorlopig vinden ze geen uitbater.

Peter Claeys (Vlaams Belang) kaartte het onderwerp aan op de gemeenteraad. “Wat is er gezelliger dan na flink wat baantjes in het nieuwe Roeselaarse zwembad van Sportoase te hebben getrokken, met de familie een glas te drinken. Helaas, de cafetaria is al maanden dicht”, klinkt het. “Men mag zich dan nog wel aan het grote publiek presenteren als een totaalprogramma, als een zwembad met cafetaria, met ruim buitenterras, lekkere dagschotels, streekbieren – zelf zeggen ze op hun webstek dat de gezellige brasserie met groot terras het kloppende hart van het sportcentrum is – feit is dat er van de aangekondigde beleving van Sportoase momenteel niet veel overblijft. En dat straalt ook af op de stad.”

“Onze stad ging in zee binnen een publiek-private-samenwerking (PPS) met Sportoase. Onze stad past dan ook jaarlijks een serieus bedrag bij voor de exploitatie. Mijn vraag is dan ook zeer eenvoudig. De gebruikers van Sportoase begrijpen dan ook niet waarom een cafetaria, die ruim genoeg is om coronaveilig mensen te ontvangen, niet open is. Waarom is deze nu nog gesloten, hoelang is de cafetaria reeds gesloten en wanneer wordt de cafetaria in Sportoase opnieuw geopend? Nam de stad hierover contact met de uitbaters en/of de verantwoordelijken van de site?”

Volgens schepen van Financiën Henk Kindt is uitbater Sportoase verplicht om de cafetaria open te houden. “In juni 2020 raakte bekend dat Sportoase de concessie had opgezegd met de uitbater en een nieuwe uitbater vinden was toen niet evident”, klinkt het. “Dat hebben ze toen opgelost door automaten te plaatsen met drank en versnaperingen. In september hoorden we dat Sportoase op zoek was naar een overkoepelende horecapartner voor al hun vestigingen. Eind 2020 bleek dat ze in zee gingen met Foodmaker, dat de focus legt op gezonde voeding, en dat Sportoase voor hun vestigingen zonder uitbater zelf op zoek ging naar mensen die zich zouden inschrijven bij het concept van Foodmaker. Voorlopig is er nog geen nieuwe uitbater.”

De cafetariaruimte werd al opnieuw opengesteld als zitruimte, ondertussen gaat de zoektocht naar een uitbater verder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier