Burgemeester Karlos Callens: “Niemand moet me les geven in het beheren van geld”

Rudy Debusschere. (gf)
Redactie KW

“Niemand moet me les geven als het over beheren van geld gaat’, zei burgemeester Karlos Callens aan oppositieraadslid Rudy Debusschere van Samenplus, die vond dat Ardooie haar geplande investeringen sneller moet uitvoeren. “De gemeente heeft voldoende geld in kas om dat ook zo te doen.”

Rudi Debusschere had op de gemeenteraadszitting van maandagavond een ganse reeks vragen als het over de aanpassing van de meerjarenplanning 2020-2025 ging. “De gemeente had vorig jaar een positief budgettair resultaat van 11.348.683 euro, dat is ongeveer 2.800 euro per gezin”, zegt Rudy. “Waarom stelt het gemeentebestuur dan de realisatie van sommige werken uit tot volgend jaar, onder andere die op de site Klaverstraat en het afkoppelen van de Moskosstraat? Volgens Sameplus moet het investeringsprogramma sneller uitgevoerd worden omdat er genoeg geld in kas is. Dat geld staat bovendien op bankrekeningen waar de gemeente intresten moet voor betalen. Wij vinden dat men dat ‘belastinggeld’ beter moet besteden.”

Felle reactie

Burgemeester Karlos Callens (Groep 82), die de afwezige Hein Defour als voorzitter verving reageerde fel. “U moet mij geen les geven als het over het beheren van geld gaat”, zei de burgemeester. “Geplande investeringen staan al 2 à 3 jaar op papier en daarvan moet nog heel wat gerealiseerd worden in de komende jaren. Ik denk daarbij aan de gescheiden riolering aanleggen, de uitbreiding van onze mooie sportsite met een voorziening voor padel en een fitnesszaal, de kinderopvang in Koolskamp, de uitbreiding van de muziekschool, enz.. De gemeente is niet van plan zich nu in de schulden te steken als er in de toekomst nog zoveel geld zal nodig zijn. We zijn voorzichtig en vooruitziend.”

“De sportinfrastructuur uitbreiden is één zaak, ze beheren is een andere zaak”, reageerde Rudi Debusschere, die er ook nog eens wees dat er nog altijd geen nieuwe uitbater voor de cafetaria in de sporthal is. “De huidige uitbater stopt einde van het jaar. Er waren al 3 kandidaten die alle 3 niet opdaagden, naar alle waarschijnlijkheid omdat ze ondertussen vernomen hadden aan welk laag loon ze moeten werken, welke taken ze moeten doen en daarvoor ook uren ’s avonds en in het weekend moeten presteren. Onlangs vierde volleybalclub Ardo haar 50-jarig bestaan in de sporthal met een wedstrijdje tegen het gemeentepersoneel. Maar nadien kon men er niet eens een glaasje drinken… Waarom geen zelfstandig gerant aanstellen? Er is daar toch meer dan werk genoeg.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.