Burgemeester Francesco Vanderjeugd besmet met coronavirus, ook schepen heeft het zwaar te pakken

Francesco Vanderjeugd blijft nu in isolatie tot volgende week donderdag 1 april.© (foto JCR)
Francesco Vanderjeugd blijft nu in isolatie tot volgende week donderdag 1 april.© (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Francesco Vanderjeugd zit thuis in isolatie na besmetting met het coronavirus. Vervelend, zeker op een moment dat het ook in zijn kapsalon nog even alle hens aan dek is.

Francesco Vanderjeugd maakte het nieuws van zijn coronabesmetting zelf bekend via de sociale media. “Ik had vorige week al wat spierpijn, maar had de link met corona niet direct gelegd”, begint de burgemeester te vertellen. “Andere symptomen waren er niet. Dinsdagochtend ben ik opgestaan met een lichte verkoudheid en ook flinke vermoeidheid. Daarop heb ik meteen beslist om me te laten testen, al snel bleek het om corona te gaan. Voorlopig voel ik me relatief goed, hopelijk blijft het ook zo. Hoe ik het heb opgelopen, weet ik niet. Al doet corona flink de ronde in Staden, ook schepen Joeri Deprez heeft het virus te pakken en hij heeft toch wat meer last. De andere schepenen zijn gezond, maar blijven ook op hun hoede.”

“Sowieso houden we ons aan alle maatregelen, dragen we een mondmasker en is er de nodige afstand, maar het is een vervelend beestje en het kan je duidelijk altijd te pakken krijgen. Van thuis uit probeer ik alles nu wat op te volgen, ik blijf zoveel mogelijk aan het werk, maar ben ook van plan om de nodige rust te nemen. Met die vermoeidheid heb ik weinig andere opties. Ik blijf sowieso in isolatie tot en met volgende week donderdag 1 april.”

Druk in het kapsalon

Een besmetting komt altijd op een slecht moment, maar voor Francesco die ook nog de man is achter kapperszaak Ziezo komt het nu dubbel ongelegen. “Door de sluiting van de kapsalons vanaf zaterdag zijn er heel wat mensen die inderhaast nog willen komen. Bij vorige sluitingen sprong ik telkens in en konden we nog wat extra mensen helpen, dat zal nu niet mogelijk zijn. De sluiting was onvermijdelijk, maandag al had de premier op het partijbureau het woord lockdown in de mond genomen, dan weet je hoe laat het is…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.