Burgemeester Degrieck verbiedt zwarte mars voorafgaand aan gemeenteraad om zijn meerderheidsbestuur af te zetten

Op 24 augustus wordt de gemeenteraad gehouden in De Boare. © (Foto MVQ)
Redactie KW

De politieke heisa rond de aangekondigde machtswissel in De Panne heeft ook op de sociale media voor heel wat commotie gezorgd. Inwoners en sympathisanten posten hun reacties met steunbetuigingen aan burgemeester Bram Degrieck of aan oud-burgemeester Ann Vanheste die op de gemeenteraad van 24 augustus zijn plaats zal innemen als haar de nieuwgevormde coalitie de meerderheid van de stemmen na de ingediende collectieve constructieve motie van wantrouwen op basis van een nieuw decreet. De aangekondigde zwarte mars waarmee Carine Page burgemeester Degrieck wilde steunen wordt echter afgeblazen.

Tot grote verbazing van de pro-Degrieck-fans is het net burgemeester Bram Degrieck die geen toelating geeft om de zwarte mars te laten doorgaan. “We willen vooral de sereniteit bewaren”, reageert Bram Degrieck. “Hoewel deze mars bedoeld is om in mijn voordeel te spelen gaat de veiligheid voor alles en hoop ik vooral op een sereen debat. Ik heb ook het negatieve advies van de politie gevolgd. De geplande gemeenteraad op 24 augustus op 20 uur in De Boare gaat wel door, maar door de coronamaatregels zal er maar heel beperkt plaats zijn voor publiek, maximum 30 personen. Daarom zal de gemeenteraad in livestream worden uitgezonden, zodat iedereen die ook thuis kan meevolgen.”

Burgemeester Degrieck benadrukt dat hij openstaat voor een sereen debat en dat hij vol vertrouwen blijft. “Maar dit weekend wil ik vooral doorbrengen in serene rust met mijn gezin”, besluit hij.

Toch plant Bram Degrieck een extra gemeenteraad op 31 augustus: “Het is ons recht als College van Burgemeester en Schepenen om een punt op de gemeenteraad te agenderen om de beslissing inzake de ingediende motie van wantrouwen in te trekken; wij zullen die niet aanvaarden!” (MVQ)