Burgemeester De fauw: “Lockdownfeestje met 15 horecabazen stilgelegd”

Burgemeester Dirk De Fauw gaf een stand van zaken rond corona mee.©KURT DESPLENTER BELGA
Burgemeester Dirk De Fauw gaf een stand van zaken rond corona mee.©KURT DESPLENTER BELGA
Piet De Ville

In de marge van een stand van zaken over de coronacrisis liet Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) op de gemeenteraad weten dat de politie onlangs een lockdownfeestje met 15 horecabazen stillegde. “Tegen de politie zeiden ze laconiek dat ze al iedere week van de coronacrisis zo’n feestje hielden”, aldus De fauw.

Op de Brugse gemeenteraad bracht burgemeester Dirk De fauw deze avond een reeks recente gegevens omtrent de coronacrisis in de stad. Daarbij stond hij ook stil bij het aantal coronagerelateerde politionele tussenkomsten en processen-verbaal.

Vlaams Belang fractieleider Stefaan Sintobin wees daarbij opnieuw op de aanhoudende berichten en tussenkomsten voor lockdownfeestjes bij het Europacollege. Hij herhaalde ook zijn eerdere suggestie om de betrokken studenten van het Europacollege het land uit te zetten; terug naar hun thuisland. En indien daarvoor geen juridisch kader zou zijn, zou dit moeten uitgewerkt worden, vindt raadslid Sintobin.

‘Niet enkel jongeren en studenten’

Burgemeester De fauw liet verstaan dat er wel boetes kunnen opgelegd worden als er overtredingen tegen de coronaregels worden vastgesteld maar dat een uitwijzing omwille daarvan absoluut niet mogelijk is, ook al omdat het gaat om inwoners van de Europese Unie. “Het zijn trouwens niet steeds jongeren en studenten die overtredingen begaan”, zo liet de burgemeester weten.

“Via de politie vernam ik onlangs dat een lockdownfeestje met maar liefst 15 horecabazen werd stilgelegd. De betrokken horeca-uitbaters lieten dan ook nog laconiek weten aan de politie dat het wel jammer is dat ze nu betrapt werden, maar dat ze eigenlijk al iedere week van de coronacrisis zo’n feestje houden …”

“Alle Brugse 65-plussers tegen eind april ingeënt”

De burgemeester gaf verder een stand van zaken van de vaccinaties. Hij liet verstaan dat 15.319 Bruggelingen intussen al een eerste inenting kregen. In het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark kregen 6.436 Bruggelingen een coronaprik. Deze week worden er 3.128 mensen verwacht, volgende week zijn dit er 5.921. “Het tempo gaat dus stevig de hoogte in”, aldus De fauw, die verwacht dat tegen eind april alle Brugse 65-plussers zullen zijn ingeënt.

“De mensen komen trouwens in opperbeste stemming langs in het vaccinatiecentrum. Onlangs verwelkomden ze er zelfs een 87-jarige man die met zijn nagelnieuwe koersfiets naar het vaccinatiecentrum kwam gereden!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.