Björn Prasse (Open Vld) legt eed af als burgemeester van Blankenberge

Bjorn Prasse (Open Vld) is de nieuwe burgemeester van Blankenberge. © BELGA

Woensdagavond heeft Björn Prasse (Open Vld) de eed afgelegd als burgemeester van Blankenberge. Dat gebeurde op de gemeenteraad nadat een motie van wantrouwen werd gestemd tegenover het huidige bestuur van de badstad. Daphné Dumery (N-VA) geeft daarmee haar burgemeesterssjerp af.

Na een maandenlange politieke impasse heeft Blankenberge nu ook officieel een nieuw bestuur en een nieuwe burgemeester. De badstad treedt daarmee in de voetsporen van De Panne, waar dinsdag een nieuw college werd aangesteld.

Na de stemming van de constructieve motie van wantrouwen in de gemeenteraad van Blankenberge, werd een nieuw bestuur aangesteld. Daarmee moest voormalig burgemeester Daphné Dumery haar plek afstaan aan Björn Prasse van Open Vld. Zij vormen een coalitie met de partij Vooruit. Dumery’s N-VA en coalitiepartner CD&V belanden daarmee in de oppositie.

Patrick De Klerck, Kathy Kamoen en Mitch De Geest legden de eed af als nieuwe schepenen voor Open Vld en Patrick De Meulenaere als nieuwe schepen voor Vooruit. Hij wordt als voorzitter van de gemeenteraad opgevolgd door partijgenote Anneke Crevits. Jurgen Content legde de eed als eerste schepen af in handen van zijn partijgenote Annie De Pauw.

Dictatoriaal en falend beleid

De wissel komt er nadat coalitiepartner Vooruit het vertrouwen in burgemeester Dumery opzegde in april. De partij sprak toen van een dictatoriaal en falend beleid van de Blankenbergse burgemeester. Eerder werd schepen Jurgen Content (Vooruit) ontzet uit zijn bevoegdheden nadat hij werd genoemd in een gerechtelijk onderzoek naar vermoedelijke prijsafspraken onder stranduitbaters.

WK
WK

Niet veel later raakte het schepencollege van Blankenberge een deel van zijn bevoegdheden kwijt aan de gemeenteraad. Sindsdien werd er met wisselmeerderheden gewerkt. Het nieuwe bestuur moet de stad weer vooruit helpen.

(WK/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.