Bijna 600.000 euro subsidie voor renovatie Ter Linde

Een toekomstbeeld van het sportcomplex. © (Foto GF)
Redactie KW

Heel goed nieuws voor de renovatie van het sportcentrum Ter Linde in de Tuinwijk in Geluwe. Het kabinet van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) kent een subsidie van 598.197 euro toe.

Het ontwerp voor de renovatie is begroot op 2,7 miljoen euro. Schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit) hoopte op een subsidie van 400.000 à 550.000 euro, en het is dus meer geworden. “Uit een vijftigtal dossiers werden we beoordeeld als vierde, en haalden we met 80 procent een zeer hoge score”, zegt de schepen. “We krijgen uiteindelijk meer subsidies en dat is een grote meevaller.”

Het kabinet Weyts kent 23 miljoen euro toe aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten, verspreid over heel Vlaanderen. Jaarlijks zullen zo meer dan één miljoen sportende Vlamingen in deze kwaliteitsvolle en hedendaagse sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen.

Voorzitter Hannes Decorte van turnclub Krachtig en Lenig Wervik verzette in samenwerking met de stadsdiensten bergen werk voor het indienen van het dossier bij Sport Vlaanderen. De Turnkring Geluwe en turnclub Krachtig en Lenig Wervik krijgen een turnhal van 1.300 vierkanter meter. Dansen en karate komen beneden in de parketzaal. Daarvoor is een oppervlakte van 200 vierkante meter uitgetekend. Judo komt op de eerste verdieping in een ruimte van 300 vierkante meter. Ook de schietstand van De Casinovrienden wordt geïntegreerd in het complex. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.