Bevolking wil een autoluwe Markt in Meulebeke

Een autoluwe Markt met een grote veiligheid voor de fietsers is de droom van heel wat Meulebekenaren.© (Foto LB)
Een autoluwe Markt met een grote veiligheid voor de fietsers is de droom van heel wat Meulebekenaren.© (Foto LB)
Redactie KW

Het eerste en belangrijkste punt van de digitale gemeenteraad van woensdagavond 7 april waren de resultaten van de enquête die via het participatieplatform ‘Preus op Meulebeke’ meegedeeld werden.

“Tijdens de maand maart konden de Meulebekenaren zich registreren op ‘Preus op Meulebeke’. We noteerden 648 geregistreerde gebruikers die zorgden voor 459 ingevulde enquêtes over de heraanleg van de Markt”, klonk het bij burgemeester Verwilst.

De verwerking van de resultaten toonde aan dat 45 buurtbewoners en 414 andere inwoners hun stem lieten horen. De buurtbewoners (bewoners Markt en aanpalende straten) kregen nog een extra vragenlijst. Positief vonden ze dat alles zeer goed, zelfs te voet bereikbaar was. Als negatieve punten werden de overlast door verkeer, geluidshinder bij festiviteiten, de aanwezigheid van zwerfvuil en hondenpoep en de gebrekkige staat van de voetpaden aangehaald.

Uit de verwerking van de enquête blijkt nu dat 60% van de respondanten het belangrijk vindt dat het doorgaand verkeer op en over de Markt ontraden of omgelegd wordt. 56% voelt zich als fietser niet veilig op de Markt. 75% vindt dat de fietsers voorrang moeten krijgen op de Markt.

72% wil dat er bij heraanleg van de Markt rekening gehouden wordt met fietsstraten en 81% van de respondanten wil dat de voetpaden breder en de borduren lager worden aangelegd op de Markt en in de zijstraten van de Markt. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.