Bart Colson verlaat de Zwevegemse gemeentepolitiek

Redactie KW

Eind dit jaar stapt Bart Colson uit de politiek. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zijn zaak.

Op het einde van de gemeenteraad maandagavond maakte Bart Colson (CD&V) bekend dat hij eind dit jaar uit de politiek stapt. “Na rijp beraad heb ik besloten eind dit jaar te stoppen met politiek. Het actief meedraaien in de lokale politiek in combinatie met het uitbaten van mijn zaak ‘KoffieSHOT’ vergt zoveel energie, dat er geen tijd overblijft voor mijn gezin en familie.”

Niet alleen het tijdsgebrek, maar ook de manier van politiek voeren lag aan de basis van zijn beslissing.

Kwetsende commentaren

“Wie mij kent weet dat ik graag onder de mensen ben, met hen een spontane babbel heb en op een warme en respectvolle manier mee naar oplossingen zoek. Maar soms is de politiek harder en onpersoonlijker, met kwetsende commentaren, ook op sociale media. Daar heb ik het moeilijk mee.”

Bart was negen jaar actief als CD&V-gemeenteraadslid en ook drie jaar als politieraadslid in de Mira-zone. “Het was een leerrijke en boeiende ervaring. Ik heb mijn schouders kunnen zetten onder meerder projecten zoals de realisatie van publieke camperparkeerplekken in onze gemeente.”

Vanuit de CD&V-fractie wordt Stijn Vandenhende voorgedragen als zijn opvolger in de gemeente- en OCMW-raad alsook in de organisaties waar Bart als raadslid zetelde.

De taak van fractievoorzitter in de gemeente- en OCMW- raad wordt overgenomen door Barbara Demeulenaere. Bart blijft wel verder de CD&V steunen.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier