Ardooise raadsleden ‘boksen’ over een bokswedstrijd

Meerderheid en oppositie zijn het oneens over de voorwaarden die de organisatoren van de bokswedstrijd in de Ark krijgen. © JM
Redactie KW

Voor de tweede opeenvolgende maand was de burgemeester verontschuldigd op de zitting van de Ardooise gemeenteraad en lag de verantwoordelijkheid om het beleid te verdedigen bij eerste schepen Krist Soenens.

Voor de tweede opeenvolgende zitting werd er een partijtje ‘gebokst’ tussen meerderheid en oppositie. Aanleiding was de aanstaande bokswedstrijd in de Ark. Deze wedstrijd met Delfine Persoon om de EBU titel krijgt volgens Rudi Debusschere van Samenplus een te grote subsidie van de gemeente.

“De organisatoren, die niet van Ardooie zijn, krijgen gratis gebruik van de Ark. Ze krijgen daarboven een toelage van 5.000 euro en mogen gratis twee vaten bier uitschenken”, aldus het raadslid.

Samenplus en Chantal Vande Vyvere keurden de toelage van 5.000 euro prompt af. Eerste Schepen Soenens verdedigde de beslissing, gevolgd door de meerderheidsfractie (Groep 82). Volgens de schepen zullen heel wat boksliefhebbers dankzij de bokskamp de weg naar Ardooie vinden “Dit is een pluspunt voor de uitstraling van onze gemeente”, aldus de schepen. De raadsvoorzitter legde hier dan ook de kamp stil. Vervolg binnen veertien dagen in de ring. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.