Anne Vervarcke-Pattyn voorgedragen als nieuwe schepen

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Redactie KW

Door het overlijden van Graaf Leopold Lippens en de benoeming van schepen Piet De Groote tot nieuwe burgemeester, heeft het schepencollege besloten om een nieuwe schepen voor te dragen en een aantal bevoegdheden te herverdelen.

Binnen de groep Gemeentebelangen is beslist om gemeenteraadslid Anne Vervarcke-Pattyn (67) voor te dragen als 6de schepen met als bevoegdheden stadsonderhoud, lokale economie, milieu en preventie. Bedoeling is met haar jarenlange ervaring als zelfstandige ondernemer en voorzitter van de Raad Lokale Economie mee te helpen met de uitrol van het relanceplan om het handelsapparaat in de gemeente een extra boost te geven. De voordrachtsakte van schepen Anne Vervarcke-Pattyn wordt op donderdag 25 maart 2021 ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.

Vanaf 1 januari 2023 zal gemeenteraadslid Antoine Geerinckx (43) het schepenmandaat van Anne Vervarcke-Pattyn overnemen. Knokke-Heist wil als innovatieve gemeente ver vooruitkijken in de toekomst en inzetten op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het uitwerken van maatregelen om ons aan te passen aan de klimaatverandering. Antoine Geerinckx is als bedrijfsleider van CO2logic een deskundige in klimaat- en milieuadvies en daarvoor dus de geknipte politieke figuur.

Eerste opvolger Laura Vanneste (32) legt straks haar eed af als nieuw gemeenteraadslid.

Bevoegdheden van burgemeester Piet De Groote verdeeld

Waarnemend burgemeester Piet De Groote behoudt zijn huidige portefeuille van patrimonium maar krijgt er als toekomstig burgervader financiën, voorzitter AGSO, gemeente in uitbouw, communicatie, brandweer en politie bij. Zijn bevoegdheden van (kunst)onderwijs en personeel worden respectievelijk verdeeld onder schepenen Annie Vandenbussche en Kathleen van der Hooft.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier