Ann Gunst wordt schepen van dierenwelzijn, bevoegdheden Jos Goethals herverdeeld

Steven Kindt vervangt Jos Goethals vanaf 2023 als schepen en neemt een groot deel van zijn bevoegdheden over. © Foto Kurt
Redactie KW

Op vraag van de gemeenteraad komt er een schepen van dierenwelzijn. Ann Gunst (CD&V) neemt deze bevoegdheid op. Verder worden de taken van de afscheidnemende schepen Jos Goethals (CD&V) vanaf 2023 herverdeeld.

Op de gemeenteraad van deze week werd gevraagd naar een schepen van dierenwelzijn. Die bevoegdheid wordt voortaan opgenomen door schepen Ann Gunst.

Verder worden de bevoegdheden van de afscheidnemende schepen Jos Goethals – die eind dit jaar de fakkel doorgeeft aan partijgenoot en lokaal CD&V-voorzitter Steven Kindt – herverdeeld. De partij koos ervoor om niet te veel te verschuiven om de continuïteit te verzekeren bij het grootste deel van de werkdomeinen.

Steven Kindt wordt vanaf 1 januari 2023 dus bevoegd voor openbare werken, landbouw, openbaar groen, waterbeleid en patrimonium. Enkel de bevoegdheid begraafplaatsen verschuift naar burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.