Alleen nieuwe erfgoedborden krijgen QR-code in Moorslede

Aäron Pattyn poseert bij een bord met een QR-code. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Aäron Pattyn poseert bij een bord met een QR-code. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Aäron Pattyn (N-VA) deed tijdens de online gemeenteraad het voorstel om de nieuwe straatnaamborden, het erfgoed en bekende graven te voorzien van een QR-code, waarmee je via je smartphone extra informatie krijgt over plaatsen of personen. Zijn vraag kwam te laat, zo bleek: enkel de nieuwe erfgoedborden krijgen zo’n code.

“De vele zoektochten en wandelroutes met een QR-code zijn een succes. Naar aanleiding hiervan doen we ons voorstel voor zo’n code op de straatnaamborden. Dit kan zelfs uitgebreid worden met QR-codes bij erfgoed en belangrijke graven, zoals in Slypskapelle het graf van David Chalmer Burns, een van de laatste gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog”, zei Pattyn tijdens de gemeenteraad. “De informatie bij sommige straatnamen is wel heel beperkt, vandaar onze vraag.”

“Dit kan gebeuren in samenwerking met de heemkundige kringen van Moorslede en Dadizele, de toeristische dienst of nabestaanden, om de kwaliteit en juistheid van de informatie te garanderen. Zo heeft de wandelaar of fietser telkens een digitale gids binnen onze gemeente op zak.”

“Jammer dat dit voorstel er nu komt, want we zijn al volop bezig met de nieuwe straatnaamborden”, antwoordde schepen van Cultuur Nessim Ben Driss (Visie).

Van 20 naar 41

“Het aantal erfgoedborden in onze gemeente wordt uitgebreid van 20 naar 41. Ze zullen allemaal voorzien zijn van een QR-code in het Nederlands, Frans en Engels. De erfgoedborden komen in juli op drie wandellussen en een grote fietslus. Het belangrijkste zal dus in kaart worden gebracht, en dat moet voor de toerist en wandelaar voldoende zijn. We kunnen moeilijk alle nieuwe straatnaamborden voorzien van een QR-code. Wie onderweg zoekt op Google of Wikipedia, vindt al heel wat terug. Het belangrijkste is daarop terug te vinden.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten