Gemeenteraad wijkt uit door corona

De dossiers voor de raadszitting verhuizen naar 't Hofland. © (Foto JM)
Redactie KW

Voor het eerst in de Ardooise geschiedenis zal de gemeenteraad niet doorgaan in het gemeentehuis. De raad wijkt uit naar het Hofland.

De gemeenteraad van juni is gepland op maandag, 29 juni om 20.30 uur. De twee vorige raadszittingen zaten al in een apart kleedje. In april was er slechts één lid per fractie uitgenodigd en in mei was er een voltallige raad, maar geen pers en geen publiek. Voor Kimara Goethals (Samenplus) was dit een aanfluiting van de regels voor een transparant bestuur. Zij pleitte er voor om de raad online te verslaan zodat iedereen deze kan volgen. Volgens de burgemeester zal er nu publiek toegelaten worden en zal de pers kunnen aanwezig zijn. Om de regels van social distance te respecteren wordt uitgeweken naar het Hofland.

Een grote dossierverhuis zal het niet zijn. Naast de goedkeuring van de rekeningen van het OCMW en de gemeente staat slechts één punt op de magere agenda, met name de intekening op aandelen van Gaselwest. Tenzij de oppositie opnieuw voor een pittig ‘vragenuurtje’ zorgt.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.