Gemeentepersoneel in Damme nog volop aan de slag

In het administratief centrum, gelegen in Moerkerke, blijven de stadsdiensten actief. Op de foto zien we een druk telefonerende Nadine Vlaminck. © Davy Coghe
Piet De Ville

De Krant van West-Vlaanderen hield een exclusieve rondvraag in alle gemeenten naar de impact van de coronacrisis op de lokale besturen. Joachim Coens (CD&V) benadrukt dat Damme niet in slaap is gevallen.

1. Komen de gemeenteraad en het schepencollege nog bijeen?

“Uiteraard, maar de overlegmomenten worden op een andere manier georganiseerd. Het schepencollege en de gemeenteraad vergaderen via videoconferentie, dit voor het eerst bij de gemeenteraad van donderdag 26 maart.”

2. Welke grote projecten/investeringen zijn door de coronacrisis on hold gezet?

“Voorlopig is dat niet het geval.”

3. Hoe blijft u in contact met de burger nu de gemeentehuizen gesloten zijn?

“Dat gebeurt via het e-loket, e-mail en telefoon. De contactgegevens van mezelf als burgemeester en van de schepenen staan op de website. De diensten zijn elektronisch bereikbaar en indien nodig ook fysiek, maar dan enkel op afspraak.”

4. Zijn er specifieke coronamaatregelen genomen? En hoe denkt u het inkomstenverlies op te vangen?

“We geven zoveel mogelijk informatie mee op een speciale coronapagina op de stedelijke website. Daar vind je ook een lijst met vragen en antwoorden en onze diensten belden ook al de tachtigplussers op om te horen of ze hulp nodig hebben.”

5. Kan het gemeentepersoneel aan de slag blijven?

“Momenteel zijn alle medewerkers aan de slag, zoveel mogelijk via thuiswerk en anders wordt er rekening gehouden met social distancing.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.