Gemeentebestuur schenkt een trui aan elk personeelslid

Op de foto staand schepen Wally Corneillie, Suzan Lezy, Mieke Coopman, schepen Sybille Geldhof en burgemeester Bart Dochy. Zittend vooraan Ilse Maertens, Claire Gouwy, Rinus Corneillie en algemeen directeur Marijn De Vos. (foto JS) © jan_stragier;Jan Stragier ©2022 Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De personeelsleden van de gemeente Ledegem werden begin deze week met een laat sinterklaascadeau of een vroeg kerstmiscadeau bedacht. Het gemeentebestuur overhandigde hen een warme fleece trui. “Nu kan men zich voldoende warm houden nu de verwarming ook hier iets lager staat.”

Zowel gezinnen als bedrijven worden momenteel getroffen door de energiecrisis, maar ook heel wat gemeenten moeten rekening houden met de hoge energieprijzen. Dat doet men ook in Ledegem. “We zijn op zoek gegaan naar verschillende maatregelen om de energiefactuur te doen dalen”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

Inmiddels werden er inmiddels al een aantal inspanningen gedaan en werden er verscheiden maatregelen getroffen. “Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het doven van de openbare straatverlichting ’s nachts en het plaatsen van zonnepanelen op publieke daken”, aldus de burgemeester. Maar ook in eigen huis, het administratief centrum, heeft de gemeente maatregelen genomen. “Ook hier springen we allemaal zorgvuldiger om met ons energieverbruik. De temperatuur moet wat lager en de lichten kunnen niet zomaar aan blijven. Dergelijke zaken worden met het gemeentepersoon besproken”, zegt schepen van Personeel Geert Dessein (CD&V/VD).

Toch wil het gemeentebestuur de medewerkers niet zomaar in de kou laten zitten. “In die optiek, gecombineerd met een laat sinterklaascadeau, schenken we alle personeelsleden een fleece trui om zich voldoende warm te houden als de verwarming iets lager staat”, aldus schepen Geert Dessein. De truien werden aan het administratief centrum overhandigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier