Gemeente Deerlijk vernieuwt informatieblad en wil digitale infoschermen

Schepen van Informatie Bert Schelfhout: “Een van de eerste grote actiepunten in de wijziging van onze communicatie is de vernieuwing van ons gemeentelijk informatieblad.” © Archief DRD
Redactie KW

De gemeente Deerlijk wil vanaf 2022 haar communicatie grondig vernieuwen. Het gemeentelijk informatieblad wordt in een volledig nieuw kleedje gestoken met enerzijds een nieuwe naam, Hallo8540, en anderzijds een compleet nieuwe lay-out. Er wordt ook gedacht aan digitale infoschermen.

“Communicatie en participatie zijn twee kanten van eenzelfde medaille waar we in deze legislatuur specifiek op mikken. Zo staat het letterlijk te lezen in het Meerjarenplan 2020-2025 van de coalitiepartners CD&V en Open Vld. Die belofte komen we effectief na”, opent schepen van Informatie Bert Schelfhout (Open Vld) zijn verhaal. “In de dagelijkse tsunami aan informatie moeten we het verschil maken door gerichter en slimmer met elkaar te communiceren en vooral niet met een kanon op een mug te schieten. ‘Less’ is vaak ‘more’ in dit digitaal tijdperk.”

“Onze communicatie moet geënt zijn op het onderwerp (grote en kleine projecten, nieuws uit de raden, wegenwerken, evenementen…) en de doelgroep (burgers, ondernemers, gezinnen, verenigingen, mensen met zorgnoden…). Enkel op die manier kunnen we een heldere en evenwichtige communicatie realiseren die de juiste accenten legt en iedereen aanspreekt. We hebben ondertussen in tal van dossiers al een tandje bijgestoken op het vlak van burgerparticipatie. Maar we vergeten ook onze verenigingen niet want Deerlijk is en blijft een gemeente die bijzonder trots mag zijn op een sterk uitgebouwd en rijk verenigingsleven.”

Hallo8540

“Een van de eerste grote actiepunten in de wijziging van onze communicatie is de vernieuwing van ons gemeentelijk informatieblad. Dat zal vanaf januari 2022 niet Gemeentenieuws maar ‘Hallo8540’ heten. Het infoblad wordt verhalend en zal volledig opgemaakt worden door onze eigen communicatiedienst. De verenigingen kunnen online verhalen insturen en komen op een andere manier aan bod. De activiteiten verschuiven naar een handig uitneembare activiteitenkalender ‘Kalender8540’, die vorm zal krijgen via het vrijetijdspunt in d’Iefte”, klinkt het.

“Het infoblad ‘Hallo8540’ zal tweemaandelijks verdeeld worden. Alle activiteiten van de eerste twee maanden en die tot de 15de van de daaropvolgende maand zullen er in opgenomen worden. Heel concreet, in de editie juli-augustus komt alles van 1 juli tot en met 15 september aan bod. Zo vermijden we dat bepaalde activiteiten niet aan bod zouden komen. Alle informatie zal 5 weken op voorhand moeten aangeleverd worden. Extra promotiemogelijkheden zijn bespreekbaar en we werken met de diensten ook mee aan verspreiding via sociale media en affichage. Voor de toekomst denken we ook aan digitale infoschermen.”

(DRD)

Info: Vrijetijdspunt d’Iefte, communicatie@deerlijk.be en promotie@deerlijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier