Gemeente Avelgem wil tweede leven geven aan pastoriewoning in Bossuit

(foto LS)
Redactie KW

Het gemeentebestuur wil de pastoriewoning in Bossuit laten overnemen. Er is een openbare verkoop opgestart met een instelprijs van 200.000 euro. De pastorie moet door deze verkoop een nieuwe invulling krijgen in het centrum van de deelgemeente.

De pastoriewoning dateert van voor 1950 en staat leeg sinds 2008. De woonst in de Doorniksesteenweg 424 grenst aan de voormalige kerk, die na 2008 als kunstkerk gebruikt wordt voor evenementen en exposities.

Het gemeentebestuur wil via een openbare verkoop nieuwe eigenaars zoeken voor de pastorie. Daarbij laat het zich begeleiden door de Intercommunale Leiedal. Op de gemeenteraad van 25 oktober werd het project goedgekeurd en kort daarna werd een nieuwe formele biedingsronde gelanceerd. Biedingen onder gesloten omslag kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 26 november om 12 uur. De instelprijs werd verlaagd naar 200.000 euro.

Motivatie

Bij deze verkoop is niet enkel de prijs van belang, maar ook de toekomstige functie die aan de woning en tuin wordt gegeven. “Onze voorkeur gaat uit naar personen die er iets leuk van willen maken. We willen een meerwaarde creëren, daarom is de motivatie van de koper heel belangrijk in de procedure”, vertelt Schepen van Patrimonium Tom Beunens (Tandem).

“Er wordt gedacht aan een horecazaak, een bed & breakfast maar ook aan een woning met kantoor of andere nevenfunctie. Het moet een meerwaarde kunnen betekenen voor de dorpsomgeving in het algemeen en de aangrenzende kunstkerk van Bossuit.” De beoordelingscriteria zijn gewijzigd, eerst was de verhouding 60 procent prijs en 40 procent motivatie, nu is die verhouding 80/20. “We hebben de waarde van de invulling iets laten dalen in de verhouding. Dat komt omdat we dankzij de verkoop van het oude Pompgebouw in Bossuit al een sterke meerwaarde voor het centrum gecreëerd hebben”, besluit Beunens.

Om het pand tijdens de week te bezichtigen kan men een afspraak maken bij Wim Monteyne, Diensthoofd Grondgebiedzaken bij de gemeente Avelgem, via wim.monteyne@avelgem.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.