Geen wekelijkse ophaling van PMD-zakken

De ophaling van de PMD-zak blijft tweewekelijks. © Davy Coghe
Redactie KW

Er komt geen wekelijkse ophaling van de PMD-zakken. Dat antwoord kreeg gemeenteraadslid Karel Scherpereel (CD&V) te horen op zijn vraag of het niet mogelijk was om de blauwe elke week weg te nemen.

“Heel wat mensen vinden het vervelend dat de PMD-zak maar om de 14 dagen wordt opgehaald”, stelde hij. “Ze hebben de plaats niet om de zak buiten te stockeren en met zalmverpakkingen, tonijnblikken en melkbrikken kan zo’n zak snel beginnen te stinken.”

Op zijn voorstel krijgt hij een negatief antwoord. “Vlarema voorziet minimum een tweewekelijke PMD-inzameling, die vergoed wordt door Fost Plus. Die is niet bereid om extra ophalingen te betalen. De ophaalkosten zouden bij een extra ophaling fors stijgen. Er zou ook een grote investering in ophaalwagens nodig zijn.”

“De hoeveelheid PMD hangt ook af van de eigen aankoopgewoonten: koop je producten die voor weinig of veel verpakkingsafval zorgen. Je kan bij die keuze al het PMD-afval verkleinen. Bovendien is het nu ook mogelijk om de PMD-zakken bij de recyclagecentra af te leveren.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier