Geen Kerstmarkt meer op ‘t Zand, wel opnieuw zwarte containers in Brugge

De kerstmarkt op ‘t Zand in Brugge werd vorige winter vroegtijdig gesloten wegens gebrek aan succes. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Nu de zomer begonnen is, heeft het Brugs stadsbestuur een belangrijke beslissing genomen over de kerstmarkt komende winter. De verguisde zwarte containers worden behouden, er komt geen herhaling van het experiment op ‘t Zand.

De Stad heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met het Brugs Handelscentrum voor de organisatie van de kerstmarkt. Stefaan Sintobin (VB) peilde of de lelijke zwarte containers opnieuw zullen opgesteld worden. “Ja zeker, we hebben ze aangekocht! Maar ze worden wat meer aangekleed”, antwoordde toerismeschepen Mieke Hoste (Vooruit).

Er zullen geen kerstkramen meer op ‘t Zand staan, na het mislukt experiment vorige winter. Tot ontgocheling van raadslid Karin Robert (Groen): “Dit jaar wordt op zekerheid gespeeld, wat de locaties van de kerstmarkt betreft. Is er ruimte in de toekomst voor een uitbreiding van de kerstmarkt naar de Burg? Verdient dit geen kans?”

Mieke Hoste (Vooruit) repliceerde: “Een versnippering van de kerstmarkt over drie pleinen brengt de rendabiliteit voor de standhouders in het gedrang.”

Raadslid Nele Caus (N-VA) vroeg zich af of de stad hierover wel overleg gepleegd heeft met de plaatselijke handelskring van ‘t Zand. Ze eiste tevergeefs om een aanpassing van het wintercompas, nu de pandemie minder zwaar woedt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier