Filip is nieuwe voorzitter van N-VA Roeselare

N-VA kiest nieuw bestuur in Roeselare. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Filip Van Vyve is de nieuwe voorzitter van N-VA Roeselare. Hij volgt Chris Deneir op. “Na de verkiezingen in 2018 hebben we moeten zoeken om de ploeg opnieuw te kneden, maar nu zijn we met deze nieuwe ploeg helemaal klaar om de voorbereidingen op de verkiezingen in 2024 te starten.”

N-VA kreeg tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen serieuze klappen. Het aantal mandatarissen halveerde van twaalf naar zes en toenmalig voorzitter en lijsttrekker Bart Delaere zette een stapje terug. Chris Deneir (55) werd aangesteld als nieuwe voorzitter.

“Na de verkiezingen hebben we even moeten zoeken om een nieuwe ploeg te kneden, maar ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Het ledenaantal bleef tijdens de coronacrisis stabiel en bij de bestuursverkiezingen waren er vijf nieuwe kandidaten”, aldus afscheidnemend Chris Deneir. Hij wordt ondervoorzitter van de politieke partij en zet zijn inzet voor N-VA ook verder als nationaal partijraadslid.

Unaniem

Filip Van Vyve (49) werd zondagochtend quasi unaniem verkozen als de nieuwe voorzitter van N-VA. De Rumbekenaar is al drieëntwintig jaar werkzaam bij Ameel Candy World in Roeselare waar hij als aankoopdirecteur aan de slag is. De voorbije jaren stond hij in voor de ledenwerving en de communicatie binnen N-VA Roeselare. “Met de nieuwe ploeg kunnen we de voorbereidingen op de verkiezingen in 2024 starten. De komende drie jaar willen we N-VA meer in beeld brengen. Een belangrijke uitdaging wordt ook onze jongerenwerking.”

De nieuwe voorzitter verdeelt de komende weken de taken onder de zeventien verkozen bestuursleden. “Daarna kunnen we met deze ploeg een duidelijke strategie uitbouwen naar 2024 toe.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier