Eindelijk politieke eensgezindheid over heraanleg Minnewaterpark in Brugge

Het Minnewaterpark wordt na de zomer heraangelegd. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse gemeenteraad heeft de plannen voor de heraanleg van het Minnewaterpark goedgekeurd. Er komt geen ontmoetingsplek aan het huidig dambord. “Tot opluchting van de buurtbewoners, die slapeloze nachten achter de rug hebben”, zegt raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA)

Na de zomer start de heraanleg van het Minnewaterpark. Op vraag van de buurtbewoners, die vreesden voor nog meer overlast van drieste jongerenbendes dan vorige zomer, paste schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) de plannen aan: het idee om een ontmoetingsplek met stoeltjes te creëren, is geschrapt.

Er komen wel petanquevelden en tafeltjes langs de waterkant. Raadslid Pol Van Den Driesche (N-VA) pleitte voor een groot schaakbord, aangezien deze denksport opnieuw zeer populair is. Mede dank zij de Netflex-reeks ‘The Queen’s Gambit’. De Brugse Schaakkring zou zelfs bereid zijn om de grote schaakstukken op te bergen.

Voor Mercedes Van Volcem komt dit voorstel te laat, ze wil het plan niet nog een keer laten hertekenen: “We voorzien wel tafels met schaakborden in. Misschien kan er op termijn wel nog een groot schaakbord in het Sebrechtspark dat ook nog moet opgefrist worden.”

Andries Neirynck (Groen) herhaalde het idee van zijn partijgenote Karin Robert: “Voorzie ook een regenboogbank in het park.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier