https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eindelijk nieuwe bestemming voor oude Aldi-site

De huidige Aldi-site wordt na de verhuis naar de Ingelmunstersteenweg omgebouwd naar een Carrefour. (foto CLY)
Redactie KW

Een nieuwe bestemming voor de huidige Aldi-site is in Oostrozebeke een hot item, zeker nu de nieuwe vestiging van de Aldi in de Ingelmunstersteenweg gestalte krijgt. Het onderwerp is zelfs zo hot, dat het uigebreid aan bod kwam tijdens de jongste gemeenteraadszitting. Burgemeester Luc Derudder bleef bij zijn standpunt: de gemeente is geen kandidaat-koper.

Burgemeester Luc Derudder bleef overigens herhalen dat de site nooit te koop had gestaan, en dat een aankoop bijgevolg niet aan de orde was. Intussen is uitgelekt dat de burgemeester het wel degelijk bij het rechte eind had, aangezien de nieuwe bestemming van de Aldi-site intussen bekend is.

Carrefour

Uit de mond van de burgemeester vernamen we wat er in de toekomst met de site staat te gebeuren. Het wordt een Carrefour Market, die zal worden uitgebaat door Joris Matheeuws. Hij baat ook de Carrefour uit van buurgemeente Meulebeke. De burgemeester voegde er nog aan toe dat de opening pas voor volgend jaar zal zijn, omdat er aan het uitgeleefde gebouw eerst nog heel wat herstellingswerken dienen te gebeuren.

De oppositie deed er nochtans alles aan om de gemeente over de streep te trekken omtrent de aankoop van de site. Marleen Lefebre, de woordvoerder van de oppositie Inspraak –nu: “Het is juist dat ik het vrijkomen van de Aldi-site een opportuniteit heb genoemd voor de gemeente. Ik blijf bij dit standpunt, omdat de aankoop van de site tal van mogelijkheden opende.”

“Ideale investering”

“Ik denk bijvoorbeeld aan het maken van de verbinding tussen de twee vestigingen van basisschool Mandelbloesem. Het zou naar de toekomst toe ook de ideale plek geweest zijn om een nieuw gemeentehuis te bouwen, aangezien men nu toch al met het idee van een nieuw gemeentehuis speelt. Voor ons zou dit de ideale investering zijn geweest. Wij vrezen dat de gemeente nooit de onderhandelingen voor een eventuele aankoop heeft gevoerd. Wij als oppositie blijven bij ons standpunt dat het hier om een gemiste kans gaat”, besloot raadslid Marleen Lefebre. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.