Eerste schepen Dirk Verhaeghe (Nieuw) stapt op uit Zedelgemse politiek

Dirk Verhaeghe verlaat de Zedelgemse politiek.© BC
Dirk Verhaeghe verlaat de Zedelgemse politiek.© BC

Sport- en jeugdschepen Dirk Verhaeghe verlaat de Zedelgemse politiek. “Ik ben niet over een nacht ijs gegaan. Maanden zijn hier aan voorafgegaan, maar nu heb ik de knoop definitief doorgehakt”, zegt de schepen in een korte reactie.

Dirk Verhaeghe (65) werkte 40 jaar als gemeentebediende, waarvan het leeuwendeel op de dienst Burgerzaken. Hij ging eind december 2018 met pensioen en werd in januari 2019 schepen van Zedelgem. Vanop een zevende plaats op de kartellijst CD&V/Nieuw overvleugelde Dirk Verhaeghe met 2.338 voorkeursstemmen meteen het hele schepencollege. Daarmee werd de Loppemnaar rechtstreeks van het gemeenteloket naar de eerste schepenpost gekatapulteerd.

“Ik ben in de politiek gestapt uit liefde voor de mensen Ik was ook nog niet klaar om van mijn pensioen te genieten. In december 2017 heb ik beslist om de stap naar de politiek te zetten. Al een aantal keren was ik het gevraagd, maar ik heb bewust pas nu de stap gezet. De job en de politiek waren niet combineerbaar. Ik ben ook niet bang om te werken. Ik heb geen gezin en nu ook geen job meer. Dus heb ik veel tijd”, vertelde hij destijds in onze krant.

Dirk Verhaeghe was als eerste schepen bevoegd voor sport, jeugd, deeltijds kunstonderwijs, cultuur, bibliotheek, evenementen, gelijkekansenbeleid en Noord-Zuid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.