Eerste fysieke gemeenteraad in Kortrijk valt in het water nadat schepen Ronse positief test op corona

Olaf Verhaeghe

Kortrijks cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) is besmet met het coronavirus. Hij testte maandag, in aanloop naar de Ironman voor het goede doel, positief. De gemeenteraad van Kortrijk die normaal opnieuw fysiek zou plaatsvinden, moest toch opnieuw online. De triatlon wordt verplaatst naar september.

Een domper in volle voorbereiding op de Ironman ten voordele van Bethanie: schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) testte bij een controle maandagmiddag positief op het coronavirus. “Net op het moment dat je denkt dat alles meezit, valt het dan toch tegen”, zegt hij. “Eind juni kreeg ik mijn eerste vaccin, dat ik nu positief test komt dan ook helemaal onverwacht. De strijd tegen het virus is helaas nog niet gestreden. Wanneer je het het minst verwacht, duikt het kennelijk toch nog op.”

Omdat Axel Ronse ‘s middags nog met de rest van het schepencollege samenzat, werd beslist om de gemeenteraad van maandagavond toch nog digitaal te organiseren. Normaal zou deze maand voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis opnieuw fysiek vergaderd worden. “Door mij valt dat nu in het water”, aldus schepen Ronse nog. “Mijn oprechte excuses aan alle gemeenteraadsleden. Gelukkig heb ik het voorbije jaar een drill gekregen in online vergaderingen, dus mijn werk kan ik op alle fronten onverkort voortzetten.”

De Ironman van zondag die Axel Ronse samen met vrienden Aaron Vanneste en Simon Rombaut zou afleggen, wordt verplaatst naar september. De opbrengst van die uitdaging gaat naar vzw Bethanie, een organisatie die jongeren met een problematische thuissituatie opvangt. “We hebben beslist om samen de Ironman in het Zwitserse Thun te doen, op 5 september. Ik vind het heel jammer voor iedereen die zovele inspanningen deed om het hier op eigen bodem mogelijk te maken, maar helaas is er door mijn gedwongen quarantaine niets aan te doen”, zegt Ronse nog.

Klachten heeft de cultuurschepen amper. “Enkel wat milde hoofdpijn. Ik hoop vooral dat ik de voorbije dagen niemand heb besmet”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.