Drie nieuwe schepenen leggen eed af in Knokke-Heist

Nu komen er drie wissels bij met de eedaflegging van Nick Wenmaekers, Bert De Brabandere en Antoine Geerinck. Zij nemen de plaats in van Annie Vandenbussche, Kathleen Van der Hooft en Anne Vervarcke-Pattyn. © MM
Redactie KW

In Knokke-Heist hebben donderdagavond drie nieuwe schepenen de eed afgelegd. Vanaf 1 januari vervoegen ze het schepencollege. Tijdens de gemeenteraadszitting werden de afzwaaiende schepenen bedankt voor hun jarenlange inzet.

Een verrassing zijn de schepenwissels bezwaarlijk te noemen. Al na de verkiezingen in 2018 werd aangekondigd dat er doorheen de legislatuur verschuivingen zouden plaatsvinden. Zo legde Astrid Mestdach (28) eind vorig jaar al de eed af. Nu komen er drie wissels bij met de eedaflegging van Nick Wenmaekers, Bert De Brabandere en Antoine Geerinck. Zij nemen de plaats in van Annie Vandenbussche, Kathleen Van der Hooft en Anne Vervarcke-Pattyn.

Mannenbastion

De drie vrouwelijke schepenen werden bedankt voor hun jarenlange inzet. Oppositieraadslid Cathy Coudyser (N-VA) wees erop dat het schepencollege met de nieuwe wissels wel opnieuw een mannenbastion wordt. “Ook bij de vele verschuivingen van bevoegdheden de voorbije jaren stellen we ons de nodige vragen”, stelde Coudyser.

De nieuwe schepenen zijn alvast enthousiast om aan hun taak te beginnen. Nick Wenmaekers (30), tot voor kort voltijds fotograaf, krijgt onder andere welzijn, zorg, tewerkstelling en woonbeleid als bevoegdheden. Bert De Brabandere (47) zal zich toespitsen op het in Knokke-Heist gevoelige Onderwijs, Personeel en ICT. Antoine Geerinck (45) krijgt de bevoegdheden Stadsonderhoud, Milieu, Klimaat en Innovatie toegewezen.

Zoals eerder deze maand al bekend raakte, zijn er ook bij de andere schepenen enkele verschuivingen van bevoegdheden. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier